• Cart Is Empty
  • Almond Oil
  • Almond Oil
  • Almond Oil
  • Almond Oil
  • Almond Oil
  • Almond Oil
  • Almond Oil
  • Almond Oil
  • Almond Oil
  • Almond Oil
  • Almond Oil
  • Almond Oil
product-details
product-details
product-details
product-details
product-details
product-details
product-details
product-details
product-details
product-details
product-details
product-details

Almond Oil

₹300

Free Shipping On Order Above 500


WEIGHT

100ml    

Quantity





  • Shelf Life: 6 Months

    Cold pressed virgin edible oil, obtained from organically grown Gurbandi almonds via traditional Kachi Ghani method. No preservatives.

    How To Use:
  • Can be used as moisturizer
  • A relief against fighting sinus
  • Can be used as a serum for puffiness and dark circles under the eyes
  • Strengthens nervous system
  • Can be applied in hair as its hydrating properties would nourish hair and scalp.
  • Benefits:Contains mono saturated fats and vitamin E, along with vitamins and antioxidants. These are great for hair growth, and could be used to protect the cells from excessive free radicals which are the main cause of chronic and degenerative illnesses and cardiovascular diseases. It's also a great source for magnesium, phosphorus and copper.
    Answer: For dandruff free, strong hair and a healthy scalp, almond oil is the perfect choice. There are numerous other benefits of using almond oil in your hair because it’s full of nutrients. Apart from vitamins and minerals, it contains Vitamin E, fatty acids, proteins, potassium and zinc. Answer: If you’re not allergic to nuts, almond oil is the ultimate key for a healthy skin. Due to its palliative and anti-inflammatory nature, it will help you in getting glowing skin with improved acne, reduced puffiness and reverse sun damage. Answer: For reducing dark circles, almond oil could be used as you like- a makeup remover or a moisturizer or a cleanser. To use it as a cleanser, mix it with an essential oil first. But, if you choose any of the other two ways, only a small dab will be enough. No matter what method you choose, it'll soothe your skin and help it repair. Answer: One can use almonds as frequently as they want, provided they use a moderate amount. But this usage also depends on your skin type. For dry skin, 2-3 days a week is enough while once a week is good for oily skin. Sensitive skin such as one with acne-prone zones should be careful so as to not block any pores. Answer: Coconut oil is the age-old trusted option for hair growth. It soothes your scalp, for the vitamins and fatty acids remove the built-up of sebum from the hair follicles, accelerating the growth of your hair. This absorbing and and soothing oil will also give lustre to your hair. With that being said, we can use both these oils for overall better health of hair and skin. Answer: We use Gurbandi almonds to make this oil. Answer: We use a wooden press kolhu to extract oil out of Organically grown gurbandi almonds. Later this oil is kept for 3-4 days for natural sedimentation.


    Cold pressed virgin edible oil, obtained from organically grown Gurbandi almonds via traditional Kachi Ghani method. No preservatives.


    Write a review

        Bad           Good


    Ingredients Gurbandi Almonds
    How To Use:
    1. Can be used as moisturizer
    2. A relief against fighting sinus
    3. Can be used as a serum for puffiness and dark circles under the eyes
    4. Strengthens nervous system
    5. Can be applied in hair as its hydrating properties would nourish hair and scalp.

    Benefits:

    Contains mono saturated fats and vitamin E, along with vitamins and antioxidants. These are great for hair growth, and could be used to protect the cells from excessive free radicals which are the main cause of chronic and degenerative illnesses and cardiovascular diseases. It's also a great source for magnesium, phosphorus and copper.


    Store at Room Temperature

    Q1. Is almond Oil good for hair?
    Answer: For dandruff free, strong hair and a healthy scalp, almond oil is the perfect choice. There are numerous other benefits of using almond oil in your hair because it’s full of nutrients. Apart from vitamins and minerals, it contains Vitamin E, fatty acids, proteins, potassium and zinc.
    Q2. Can I use almond Oil on my face?
    Answer: If you’re not allergic to nuts, almond oil is the ultimate key for a healthy skin. Due to its palliative and anti-inflammatory nature, it will help you in getting glowing skin with improved acne, reduced puffiness and reverse sun damage.
    Q3. How to use almond oil for removing dark circles?
    Answer: For reducing dark circles, almond oil could be used as you like- a makeup remover or a moisturizer or a cleanser. To use it as a cleanser, mix it with an essential oil first. But, if you choose any of the other two ways, only a small dab will be enough. No matter what method you choose, it'll soothe your skin and help it repair.
    Q4. Can I use almond oil daily?
    Answer: One can use almonds as frequently as they want, provided they use a moderate amount. But this usage also depends on your skin type. For dry skin, 2-3 days a week is enough while once a week is good for oily skin. Sensitive skin such as one with acne-prone zones should be careful so as to not block any pores.
    Q5. Which is the best oil for hair growth, coconut or almond oil?
    Answer: Coconut oil is the age-old trusted option for hair growth. It soothes your scalp, for the vitamins and fatty acids remove the built-up of sebum from the hair follicles, accelerating the growth of your hair. This absorbing and and soothing oil will also give lustre to your hair. With that being said, we can use both these oils for overall better health of hair and skin.
    Q6. What kind of Almonds are used to make this oil?
    Answer: We use Gurbandi almonds to make this oil.
    Q7. What is the process of extraction of this oil?
    Answer: We use a wooden press kolhu to extract oil out of Organically grown gurbandi almonds. Later this oil is kept for 3-4 days for natural sedimentation.


    YOU MAY ALSO LOVE THEM