• Cart Is Empty
  • Amla Murabba
  • Amla Murabba
  • Amla Murabba
  • Amla Murabba
  • Amla Murabba
  • Amla Murabba
  • Amla Murabba
  • Amla Murabba
  • Amla Murabba
  • Amla Murabba
  • Amla Murabba
  • Amla Murabba
  • Amla Murabba
  • Amla Murabba
product-details
product-details
product-details
product-details
product-details
product-details
product-details
product-details
product-details
product-details
product-details
product-details
product-details
product-details

Amla Murabba

₹350

Free Shipping On Order Above 500


WEIGHT

700gm    

Quantity





  • Shelf Life: 6 Months

    Sweet pickle made from organically grown amla (Indian gooseberry) and desi khaand/mishri (sugar)

  • Packed without any sugar syrup
  • No artificial color/flavor
  • No added preservative
  • No use of refined sugar/ table sugar; rich in vitamin-c
  • Powerful anti oxidants, anti-ageing properties, food source of minerals, immunity boosting properties
  •          Uses:
  • Can be consumed as it is twice a day.
  • Answer: Amla murabba, also known as Indian Gooseberry, is a sweet alternative to your spicy pickles. It is made by fermentation of Amla with raw sugar- desi khand and mishri.Q2. Does Amla Murabba help in boosting immunity? Q3. How to prepare amla murabba? Q4. Does Amla Murabba increase weight? Answer: Though it is claimed that Charaka Samhita promotes one to have milk with amla but there is no concrete proof of this or if it helps in better metabolism. Moreover, amla contains citric acid and most citrus fruits are not compatible with milk.Q6. Can I take amla murabba during pregnancy? Q7. What are the health benefits of amla murabba?


    Sweet pickle made from organically grown amla (Indian gooseberry) and desi khaand/mishri (sugar)

    Write a review

        Bad           Good


    Ingredients Amla, sugar
    1. Packed without any sugar syrup
    2. No artificial color/flavor
    3. No added preservative
    4. No use of refined sugar/ table sugar; rich in vitamin-c
    5. Powerful anti oxidants, anti-ageing properties, food source of minerals, immunity boosting properties

             Uses:

    1. Can be consumed as it is twice a day.

    Store at Room Temperature

    Q1. What is amla murabba?

    Answer: Amla murabba, also known as Indian Gooseberry, is a sweet alternative to your spicy pickles. It is made by fermentation of Amla with raw sugar- desi khand and mishri.

    Q2. Does Amla Murabba help in boosting immunity?

    Answer: Amla is a rich source of vitamin A, E and C which helps in boosting one's immunity. Hence, consuming amla murabba is a good way to improve the body's ability to prevent diseases.

    Q3. How to prepare amla murabba?

    Answer: Vediko's Amla Murabba is prepared from organically grown Amla and raw sugar (Desi Khand). With patience and practice, the amlas are cleaned, boiled and fermented with native ingredients over a certain period of time. They are then stored and packed in sterilized jars but no sugar syrup or preservative or artificial additives are used.

    Q4. Does Amla Murabba increase weight?

    Answer: Amla in amla murabba increases the digestion rate and reduces the buildup of toxins, which may help you in weight gain.

    Q5. Can Amla murabba be taken with milk?

    Answer: Though it is claimed that Charaka Samhita promotes one to have milk with amla but there is no concrete proof of this or if it helps in better metabolism. Moreover, amla contains citric acid and most citrus fruits are not compatible with milk.

    Q6. Can I take amla murabba during pregnancy?

    Answer:  Amla murabba, when prepared without any additives, is a good source of vitamin C for pregnant women and its foetus. It also helps in gastrointestinal issues and improves appetite.

    Q7. What are the health benefits of amla murabba?

    Answer:  Amla murabba has numerous medicinal properties which benefits greatly for health. It acts as a cardiac stimulant, memory booster, liver and stomach tonic. It also promotes gastrointestinal health and organ inflammation.



    YOU MAY ALSO LOVE THEM