• Cart Is Empty
  • Raw Tulsi Honey
  • Raw Tulsi Honey
  • Raw Tulsi Honey
  • Raw Tulsi Honey
  • Raw Tulsi Honey
  • Raw Tulsi Honey
  • Raw Tulsi Honey
  • Raw Tulsi Honey
  • Raw Tulsi Honey
  • Raw Tulsi Honey
  • Raw Tulsi Honey
  • Raw Tulsi Honey
product-details
product-details
product-details
product-details
product-details
product-details
product-details
product-details
product-details
product-details
product-details
product-details

Raw Tulsi Honey

₹325

Free Shipping On Order Above 500


WEIGHT

350gm     700gm    

Quantity





  • Shelf Life: 6 Months

    Raw and organic, this honey is extracted from the bee boxes by our beekeepers, where the nectar collected is from the single origin tulsi plant flowers. No additives are used.

  • Anti inflammatory properties
  • Disease-fighting antioxidants
  • Helps in respiratory disorders
  • Answer: Raw honey is best described as honey that exists in the beehive, obtained directly from the honeycomb by extraction.Answer: The main difference between raw and processed honey, is the extraction method and thereby, the nutritional value. Raw honey contain more variety and amount of nutrients because it does not go through pasteurization and filtration.Answer: It is safe to consume raw honey because of the medicinal properties it contains.Answer: Mothers are suggested to not feed their infants raw honey for it is associated with a gastrointestinal condition, called, infant botulism. However, babies with over one year of age can consume it.Answer: The overabundance of sugar makes honey unstable, so, it’s natural for honey to crystallize. Nobody can fully prevent raw honey from crystallizing, but one can take steps to slow down the process. Crystallization happens much faster at lower temperatures.Answer: Vediko’s raw honey is processed organically by extraction from the honeycombs of the hive and pouring it over a mesh or nylon cloth to remove the impurities such as beeswax and dead particles.Q7. How does raw honey taste like? Answer: Vediko’s aromatic raw honey which looks like a liquid gold, has a complex flavor profile with natural sweetness and light robustness.Q8. Is there any flavor in your jamun, tulsi, ajwain or litchi honey? Answer: Vediko’s raw honey combined with native organic herbs and berries, are rich in flavor. Tulsi, ajwain, litchi and jamun, all have a natural flavor with numerous health benefits. These varieties are naturally flavored as per their floral origin. These are not artificially infused or flavored.Q9. Does raw honey expire? Answer: All of Vediko’s honey products are best 18 months from packing date.Q10. Can raw honey be applied on face? Answer: Honey is considered as an effective topical treatment for skin conditions on the face or other parts of the body due to the presence of microbial agents. But, different skin types react to natural remedies differently. So, one must first do a test on their hand or check in with their dermatologist.Q11. What are the benefits of tulsi honey? Answer: Vediko’s organic Tulsi Honey combines the benefits of raw honey with organically grown Tulsi with its anti-inflammatory properties for reducing painful swellings and cancer-preventing antioxidants. It also prevents respiratory disorders by boosting gut health and the body's immune system.


    Raw and organic, this honey is extracted from the bee boxes by our beekeepers, where the nectar collected is from the single origin tulsi plant flowers. No additives are used.

    Write a review

        Bad           Good


    Ingredients Raw honey, tulsi
    1. Anti inflammatory properties
    2. Disease-fighting antioxidants
    3. Helps in respiratory disorders

    Store at Room Temperature

    Q1. What is Raw Honey?

    Answer: Raw honey is best described as honey that exists in the beehive, obtained directly from the honeycomb by extraction.

    Q2. What is the difference between raw honey and processed honey?

    Answer: The main difference between raw and processed honey, is the extraction method and thereby, the nutritional value. Raw honey contain more variety and amount of nutrients because it does not go through pasteurization and filtration.

    Q3. Is Raw Honey safe?

    Answer: It is safe to consume raw honey because of the medicinal properties it contains.

    Q4. Can babies consume raw honey?

    Answer: Mothers are suggested to not feed their infants raw honey for it is associated with a gastrointestinal condition, called, infant botulism. However, babies with over one year of age can consume it.

    Q5. Does raw honey crystallize?

    Answer: The overabundance of sugar makes honey unstable, so, it’s natural for honey to crystallize. Nobody can fully prevent raw honey from crystallizing, but one can take steps to slow down the process. Crystallization happens much faster at lower temperatures.

    Q6. How is raw honey processed?

    Answer: Vediko’s raw honey is processed organically by extraction from the honeycombs of the hive and pouring it over a mesh or nylon cloth to remove the impurities such as beeswax and dead particles.

    Q7. How does raw honey taste like?

    Answer: Vediko’s aromatic raw honey which looks like a liquid gold, has a complex flavor profile with natural sweetness and light robustness.

    Q8. Is there any flavor in your jamun, tulsi, ajwain or litchi honey?

    Answer: Vediko’s raw honey combined with native organic herbs and berries, are rich in flavor. Tulsi, ajwain, litchi and jamun, all have a natural flavor with numerous health benefits. These varieties are naturally flavored as per their floral origin. These are not artificially infused or flavored.

    Q9. Does raw honey expire?

    Answer: All of Vediko’s honey products are best 18 months from packing date.

    Q10. Can raw honey be applied on face?

    Answer: Honey is considered as an effective topical treatment for skin conditions on the face or other parts of the body due to the presence of microbial agents. But, different skin types react to natural remedies differently. So, one must first do a test on their hand or check in with their dermatologist.

    Q11. What are the benefits of tulsi honey?

    Answer: Vediko’s organic Tulsi Honey combines the benefits of raw honey with organically grown Tulsi with its anti-inflammatory properties for reducing painful swellings and cancer-preventing antioxidants. It also prevents respiratory disorders by boosting gut health and the body's immune system.



    YOU MAY ALSO LOVE THEM