• Cart Is Empty
  • Raw Sheesham Honey
  • Raw Sheesham Honey
  • Raw Sheesham Honey
  • Raw Sheesham Honey
  • Raw Sheesham Honey
  • Raw Sheesham Honey
  • Raw Sheesham Honey
  • Raw Sheesham Honey
  • Raw Sheesham Honey
  • Raw Sheesham Honey
  • Raw Sheesham Honey
  • Raw Sheesham Honey
product-details
product-details
product-details
product-details
product-details
product-details
product-details
product-details
product-details
product-details
product-details
product-details

Raw Sheesham Honey

₹299

Free Shipping On Order Above 500


WEIGHT

350gm     700gm    

Quantity





  • Shelf Life: 6 Months

    Raw and organic, this honey is extracted from the bee boxes by our beekeepers, where the nectar collected is from the single origin sheesham flowers. No additives are used.

    Benefits:
  • Reduce menstrual problems in women
  • Improves blood circulation
  • Improves digestion
  • Q1: What is Raw Honey?
    Q2. What is the difference between raw honey and processed honey? Q3. Is Raw Honey safe?Q4. Can babies consume raw honey?Q5. Does raw honey crystallize? Q6: How is raw honey processed? Q7. How does raw honey taste like? Q8. Is there any flavour in your jamun, tulsi, ajwain or litchi honey? Q9. Does raw honey expire? Q10. Can raw honey be applied on face?


    Raw and organic, this honey is extracted from the bee boxes by our beekeepers, where the nectar collected is from the single origin sheesham flowers. No additives are used.

    Write a review

        Bad           Good


    Ingredients Raw honey, sheesham
    Benefits:
    1. Reduce menstrual problems in women
    2. Improves blood circulation
    3. Improves digestion

    Store at Room Temperature

    Q1: What is Raw Honey?

    Answer: Raw honey is best described as honey that exists in the beehive, obtained directly from the honeycomb by extraction.

    Q2. What is the difference between raw honey and processed honey?

    Answer. The main difference between raw and processed honey, is the extraction method and thereby, the nutritional value. Raw honey contain more variety and amount of nutrients because it does not go through pasteurization and filtration.

    Q3. Is Raw Honey safe?

    Answer. It is safe to consume raw honey because of the medicinal properties it contains.

    Q4. Can babies consume raw honey?

    Answer. Mothers are suggested to not feed their infants raw honey for it is associated with a gastrointestinal condition, called, infant botulism. However, babies with over one year of age can consume it.

    Q5. Does raw honey crystallize?

    Answer: The overabundance of sugar makes honey unstable, so, it’s natural for honey to crystallize. Nobody can fully prevent raw honey from crystallizing, but one can take steps to slow down the process. Crystallization happens much faster at lower temperatures.

    Q6: How is raw honey processed?

    Answer: Vediko’s raw honey is processed organically by extraction from the honeycombs of the hive and pouring it over a mesh or nylon cloth to remove the impurities such as beeswax and dead particles.

    Q7. How does raw honey taste like?

    Answer: Vediko’s aromatic raw honey which looks like a liquid gold, has a complex flavor profile with natural sweetness and light robustness.

    Q8. Is there any flavour in your jamun, tulsi, ajwain or litchi honey?

    Answer: Vediko’s raw honey combined with native organic herbs and berries, are rich in flavor. Tulsi, ajwain, litchi and jamun, all have a natural flavor with numerous health benefits. These varieties are naturally flavored as per their floral origin. These are not artificially infused or flavored.

    Q9. Does raw honey expire?

    Answer: All of Vediko’s honey products are best 18 months from packing date.

    Q10. Can raw honey be applied on face?

    Answer: Honey is considered as an effective topical treatment for skin conditions on the face or other parts of the body due to the presence of microbial agents. But, different skin types react to natural remedies differently. So, one must first do a test on their hand or check in with their dermatologist.



    YOU MAY ALSO LOVE THEM